Geschiedenis

Al meer dan 30 jaar is Dansschool Andres Ramon dé dansreferentie in Brugge en omstreken. Iedereen – jong en oud, beginner en ervaren rot – kan hier terecht om zich te bekwamen in de gewenste dansstijl. We hebben maar één toelatingsvoorwaarde: je moet de nodige danskriebels in je benen ( en de rest van je lichaam ) hebben. Al de rest volgt wel!
 
Andres Ramon, de bezieler van onze dansschool, behaalde als één van de weinigen in België verschillende (inter)nationale diploma’s – in onder meer ballroom, latin, disco en akro rock ‘n’ roll. Sinds 1972 danst hij professioneel met zijn partner Jacqueline. Dat hij de vinger aan de pols heeft van danstrends, mag blijken uit het feit dat hij in de jaren 70 pionier was in jeugddansen (waaronder disco). In 1985 richtte hij de FDSF (Federatie voor Disco, Show en Formatiedansen) op – zowat het meest succesvolle competitiecircuit van het land, waarvan de finalisten deelnemen aan internationale wedstrijden.
 

Sinds de oprichting in 1981 werkt onze dansschool aan een gevarieerd en kwalitatief hoogstaand dansaanbod: recreatief en competitief dansen, lessen voor kleuters, kids, jeugd en volwassenen en verschillende stijlen zoals ballroom, latin, swing, rock ‘n’ roll, salsa, disco, hiphop, breakdance, clipdance, klassiek ballet, kleuterdans, zumba …